Muzej Apoksiomena - Mali Lošinj

Multimedijalni vodič N3-GUIDE – omogućen istodobni prijem višejezičnih grupa posjetitelja

Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju izniman je u nekoliko aspekata. U odnosu na druge muzeje, neobičan je po tome što ima samo jedan artefakt, dok ih drugi broje na stotine ili tisuće. Zbog toga je i prezentacija njegovog jedinstvenog sadržaja drukčija.
Muzej je koncipiran kao prolazak kroz različite doživljaje prostora, od kojih svaki omogućuje pristup jednom od mnogobrojnih slojeva priče, sve dok se konačno ne doživi sam kip Apoksiomena, koji je centralna točka postava. Posjetitelji idu u obilazak muzeja isključivo u grupama s vodičem.

Muzejski vodič uz materinji, najčešće govori još jedan ili dva strana jezika. Može se, međutim, pojaviti potreba za prijevodom audio sadržaja na jedan ili više jezika kojima se vodič ne služi. Zato je u muzej uveden multimedijalni vodič. Prije polaska vodič objavljuje na kojem će jeziku voditi grupu, a onima koji ga ne mogu razumjeti na raspolaganju je multimedijalni vodič na njihovu jeziku. Za tu svrhu služi naš N3-GUIDE vodič na tabletu.

Posjetitelji biraju svoj jezik i sadržaj dodirom odgovarajućeg broja teme na ekranu ili se jednostavno prepuste promatranju prostora, a vodič će pokrenuti temu vezanu za onaj prostor u koji su ušli ukoliko je oni sami nisu izabrali. U svakoj je prostoriji postavljen iBeacon koji automatski pokreće sadržaj na multimedijalnom vodiču.

SAZNAJ VIŠE:
← Audio vodiči
O multimedijalnom audiovodiču

KONTAKTIRAJTE NAS:
Ervin Šilić, direktor
E: ervin@novena.hr
M: +385 91 3096 258