Multimedia

Multimedia
Tijekom proteklih 24 godine tvrtka Novena d.o.o. stekla je bogato iskustvo u razvijanju multimedijalne prezentacije turističkih lokacija - gradova, pokrajina, muzeja, izložbi i spomenika kulturne baštine.
Razvili smo vlastite aplikacije za prikaz virtualnih šetnji, audio-multimedijalnih vodiča i virtualnog panoramskog leta.
Razvijamo multimedijalne prezentacije turističkih sadržaja za web, mobilne aplikacije i mobilne uređaje iPhone, Android i tablete.

O nama

Naš tim stručnjaka već duže od 29 godina stvara inovativna multimedijalna rješenja za klijente u Hrvatskoj i u inozemstvu.  Moto nam je “stalni razvoj i rast” uz neprekidno praćenje i usvajanje najnovijih tehnologija.

Što radimo?
— Savjetovanje i projektiranje multimedijskih projekata
— Dizajn digitalnih medija
— Dizajn i produkcija tiskanih materijala
— Programiranje aplikacija (AR, VR, 360 VR)
— Dizajn i izrada web sustava
— Izrada web aplikacija
— Izrada igara
— 3D modeliranje i animacija
— Foto, video, audio produkcija

Godina osnutka: 1991.
Broj zaposlenih: 22

Novena Aerial View

Snimanje panoramskog leta slijedom visokorazlučivih fotografija. Idealno za atraktivan prikaz obale, manjih mjesta, staza, planinarskih ruta i otoka. Novena je razvila vlastitu sofisticiranu aplikaciju za prikaz virtualnog panoramskog leta na webu, koja omogućuje jednostavnu navigaciju i prikaz fotografija visoke razlučivosti optimiziranih i za spore internetske veze.

Atraktivni primjeri:

Istra

- obala cijelog poluotoka Istre u dužini od 350 km. Izrađeno za Turističku zajednicu Istarske županije. Istria

Kornati

let iznad cijelog arhipelaga otoka nacionalnog parka Kornati. Rađeno za Nacionalni park Kornati. The Kornati Archipelago of Croatia

Otok Hvar

prikaz cijele obale otoka Hvara i glavnih mjesta na otoku. Island of Hvar

Virtual Tours

Novena je izradila tisuće i tisuće virtualnih panorama što garantira veliko iskustvo i ekspertizu u ovom području te izradu vrhunskih virtualnih šetnji.

Primjeri

Hoteli

Hotel Excelsior, Dubrovnik

Villa Agave, Dubrovnik

Hotel Aristos, Zagreb

Turističke destinacije

Otok Vis:
Komiža (Konoba Jastožera).

Muzeji

Gradski muzej Varaždin:
Entomološka zbirka

Virtualne šetnje s audio vodičem

Potpun virtualni doživljaj mjesta može se dobiti jedino uz virtualnu šetnju (virtual guided tour) gdje profesionalni vodič korisnika vodi kroz virtualne panorame putanjom kuda bi turist doista prolazio. Uz svaku lokaciju vodič daje objašnjenje kao da je na licu mjesta, a panorame se automatski pomiču pokazujući ono što vodič objašnjava. Korisnik može samostalno izabrati kojom vođenom turom želi poći. Za navigaciju mu je na raspolaganju automatsko vođenje vodiča, popis tema, mapa s oznakama svih panorama i sve ikone virtualnih panorama.

Primjeri

Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička Jezera, najljepši je nacionalni park u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Svrstan na UNECO-vu listu svjetske prirodne baštine. Plitvice Lakes

Pula

Pođite u virtulno razgledanje Pule, grada u Istri u Hrvatskoj, starog 3.000 godina. Turistički vodič će vas provesti najatraktivnijim lokacijama i ispričati informacije o svakoj od njih. Pula

Osijek

Osijek manji grad u kontinentalnom, sjeverno-istočnom dijelu Hrvatske. Profesionalni turistički vodič će vam osobno pokazati tajne turističke atrakcije Osijeka. Osijek

Audio vodiči

Novena nudi kompletna audio guide rješenja po sistemu ključ u ruke. Napravili smo audio vodiče za stalne postave ili izložbe u nekim od vodećih muzeja u Hrvatskoj, kao što su Zoološki Vrt Grada Zagreba, Muzej Apoksiomena, Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej za umjetnost i obrt, Narona, Tiflološki muzej u Zagrebu, Staro selo Kumrovec, Muzej seljačkih buna, Umjetnički paviljon u Zagrebu, Muzej grada Zagreba itd., te u USS Bowfin memorijalni centar u Pearl Harboru na Havajima.
 
U projektu izrade audio vodiča za izložbu ili stalni postav Novena sastavit će sadržaj vodiča i profesionalno i stručno ga urediti. Naši su spikeri vrhunski profesionalci i izvorni govornici.
Osim sadržaja Novena će izabrati i predložiti najprikladniju oprema audio vodiča za određenu lokaciju. Koristimo svoja tehnološka rješenja ili provjerenu opremu najboljih svjetskih proizvođača kao što je naš partner francuski proizvođač audio vodičke opreme RSF.

Mobilne aplikacije u turizmu

Turistička aplikacija za mobilne uređaje za iOS (iPhone i iPad) te Android omogućuje prikaz svih turističkih informacija i audio multimedijalno vođenje turističkom destinacijom. Aplikacija je povezana sa serverom, pa će korisnik, kad se spoji na internet ažurirati podatke koji se mijenjaju s jednostavnim ali efikasnim CMS sustavom. Na terenu korisnik aplikaciju može koristiti i bez interneta.
Informacije su kategorizirane, prikazane na karti i u listama tako je lako do njih doći jednostavnim i intuitivnim sučeljem.

Igre i 3D

Kako 3D modeliranje čini atraktivan dio multimedijalnih sadržaja, bavimo se izradom i animacijom 3D modela kao samostalnih proizvoda u obliku računalnih igara i 3D modela kao dijelova drugih oblika upotrebe multimedije (mobilne aplikacije, kazališne/filmske produkcije, muzejski postavi, arhitektura i dr.)

Primjeri:

Dubrovnik - "Velika trešnja"

3D animacija potresa i obnove Dubrovnika u multimedijalnom postavu izložbe Dubrovačkih muzeja

Hologram Stjepana Gradića

hologram kao dio multimedijalnog postava izložbe Dubrovačkih muzeja - Stjepan Gradić: Otac domovine

Gubec teatar - 3D mapping

3D mapping na spomeniku Matiji Gupcu povodom obilježavanja 440. obljetnice Seljačke bune.

Fotografija

U timu Novene d.o.o. rade vrhunski fotografi, a kod velikih projekata naši suradnici su nagrađivani fotografi s velikim profesionalnim iskustvom.

Video

Izrada profesionalnih video spotova uključuje izradu scenarija, režije, snimanje i produkcije video materijala za TV produkciju i web. Koristimo vrhunsku opremu, a uvijek je prilagođavamo karakteru i opsegu projekta s ciljem izrade vrhunskih rezultata. Pri planiranju video produkcije predvidjet ćemo sve tehnologije koje će najbolje prenijeti atmosferu mjesta.

Kontakt

NOVENA d.o.o.
Digital media studio
Zavrtnica 17, objekt 1
10000 Zagreb
CROATIA
E: novena@novena.hr

Ervin Šilić
direktor
ervin@novena.hr
Phone: +385 1 364 95 95
Mobile: +385 91 3096 258
Skype: ervinsilic